• Asociatia de tineret Connections a lansat proiectul municipal „Infratirea Liceelor”!
Andrada Badea – ce inseamna sa fii voluntar? Reviewed by Momizat on . Activitatile de voluntariat s-au extins din ce in ce mai mult in ultimul timp si la noi in tara. Centrele de voluntariat sunt organizatii non-profit care sunt t Activitatile de voluntariat s-au extins din ce in ce mai mult in ultimul timp si la noi in tara. Centrele de voluntariat sunt organizatii non-profit care sunt t Rating:

Andrada Badea – ce inseamna sa fii voluntar?

Andrada Badea – ce inseamna sa fii voluntar?

Activitatile de voluntariat s-au extins din ce in ce mai mult in ultimul timp si la noi in tara. Centrele de voluntariat sunt organizatii non-profit care sunt tratate ca institutii, functioneaza in mare parte cu ajutorul voluntarilor si se conduc singure. Dorinta de a ajuta societatea cu care se confrunta ii stimuleaza pe voluntari si ii ajuta pentru a hrani increderea de sine.

Ca sa devii voluntar trebuie sa fii atent cand se iveste ocazia de a auzi de organizatii care au nevoie de ajutor, cel mai usor este prin prisma internetului. In ultima vreme, numarul organizatiilor nonprofit a crescut pe diverse domenii. Voluntariatul schimba vietile oamenilor, iar daca vrei sa sustii o cazua si nu ai fonduri sa donezi, timpul tau este util.

Voluntariatul nu este un job zilnic, ai un program pe care ti-l mulezi asa cum doresti. Multe licee din alte tari(Anglia si America) cer elevilor un anumit numar de ore ca si voluntar. Este foarte important sa respecti sarcinile pe care le-ai acceptat de comun acord. De asemenea, e foarte important sa stii ca nu e responsabilitatea ta sa iti asumi indatoririle ce nu ti-au fost atribuite. Trebuie sa te gandesti in ce domeniu ti-ar placea sa faci voluntariat sau ce ti s-ar potrivi. Voluntariatul ajuta la schimbare, in bine. Cand oamenii depend de tine, te privesti altfel pana si tu.

Sa fii voluntar inseamna sa oferi timp, energie si abilitatile tale unei organizatii caritabile, fara a avea asteptari banoase. Ca in fiecare organizatie, exista conditii de baza.

Leave a Comment

© Toate drepturile rezervate "Platforma pentru Romania". Designed by Emanuel Diaconu

Scroll to top