• Asociatia de tineret Connections a lansat proiectul municipal „Infratirea Liceelor”!
Raluca Idor: Sa formam impreuna new “Connections” Reviewed by Momizat on . Mark Twain spunea mai demult că paradoxul vieţii constă în faptul că în prima jumătate ai puterea să faci orice vrei, dar nu ai şi înţelepciunea necesară, iar î Mark Twain spunea mai demult că paradoxul vieţii constă în faptul că în prima jumătate ai puterea să faci orice vrei, dar nu ai şi înţelepciunea necesară, iar î Rating:

Raluca Idor: Sa formam impreuna new “Connections”

Raluca Idor: Sa formam impreuna new “Connections”

Mark Twain spunea mai demult că paradoxul vieţii constă în faptul că în prima jumătate ai puterea să faci orice vrei, dar nu ai şi înţelepciunea necesară, iar în a doua jumatate ai înţelepciunea, dar nu mai ai puterea să faci ceea ce iţi doreşti. Şi, din păcate, trebuie să îi dăm dreptate. Dar asta nu înseamnă că suntem condamnaţi ireversibil la o soartă crudă. Bineînţeles că şi înţelepciunea, şi încrederea, şi maturitatea asumării propriilor fapte pot fi dobândite înainte ca noi să îmbătrânim şi să ne aflăm în imposibilitatea fizică de a mai face ceva. Dar pentru asta e nevoie de implicare, de acţiune, de dorinţă. Taina tinereţii nu stă în puterea de a face orice, ci în puterea credinţei ca POŢI face orice, că înnoieşti mereu lumea…şi poate asta şi faci..eşti stăpân pe tine şi pe ea..

As vrea ca aceste randuri sa fie privite ca un sfat sincer pentru cei care se află la început de drum. Probabil că actulmente conceptul de “dezvoltare personală” a devenit un clişeu, înainte ca adevarata lui importanţă să fie deplin relevată. Poate mulţi dintre voi şi-au pus intrebarea:”De ce să fac eforturi în acest sens?” sau “De ce acum?”, iar răspunsul este simplu. Pentru că timpul zboară cu viteza vântului prădalnic, iar ceea ce faci acum te va ajuta să devii persoana pe care vrei să o vezi mai târziu. Depinde doar de tine. Spre deosebire de cei din generaţiile trecute, noi avem imensul avantaj de a trăi intr-o lume liberă, plină de oportunităţi, de locuri demne de a fi văzute..

Nu putem aştepta toată viaţa ca cineva să facă ceva pentru noi sau să ne modeleze personalitatea, intelectul. Singurii responsabili pentru acestea suntem noi înşine, aşa cum o veche maximă spunea: ”eşti ceea ce vrei să fii”.  Eu cred cu tărie că toate lucrurile pe care le-am facut, toti oamenii pe care i-am cunoscut, toate locurile văzute sau visate alcătuiesc în noi un puzzle minunat ale cărui piese se reflectă în tot ceea ce facem, spunem sau credem.Aşadar, e important să construim un puzzle cât mai frumos.

De aceea, va recomand cu toata caldura “Connections”, un ONG tanar si frumos, aflat la inceput de drum, dar inarmat cu planuri marete si gata sa ofere oportunitati tututor tinerilor care cred ca inca se mai poate schimba ceva. România are nevoie oameni ca voi. Haideti sa ii dam o sansa si sa formam impreuna new “Connections”

Leave a Comment

© Toate drepturile rezervate "Platforma pentru Romania". Designed by Emanuel Diaconu

Scroll to top