„Connections“ România a derulat in luna mai, la Braşov, un proiect de formare profesionala pentru un număr de 28 tineri din 6 ţări, tineri provenind din medii defavorizate (tineri cu dizabilităţi ori din familii fără posibilităţi financiare). Tinerii din Grecia, Turcia, Elveţia, Lituania, republica Moldova şi România s-au pregătit pentru a deveni traineri sau facilitatori şi au primit la finalul cursului o diplomă recunoscută la nivel european.

Este primul nostru priect de acest fel pe care noi, Connections Romania, il derulăm. Este un proiect cu finanţare europeană, valoarea lui totală ridicîndu-se la 20.000 de euro, din care finanţarea acoperă 80%. Cu aceasta certificare europeana,  tinerii vor putea profesa ca traineri sau facilitatori în organizaţiile neguvernamentale din ţările lor.

Am ales Braşovul ca loc de desfăşurare, pentru că am dorit să promovam zona şi din punct de vedere turistic, tinerii cursanţi avand în program, în afara lecţiilor teoretice sau aplicaţiilor practice, şi o serie de vizite la obiective turistice din zonă.

Intentia noastra a fost ca toţi participanţii să rămană cu o amintire frumoasă în urma acestui curs şi să vorbească în ţările lor despre Braşov.  Tinerii cursanţi, care au între 18 şi 27 de ani, fac parte din ONG-uri de profil in tarile lor,  organizaţii care activează toate în domeniul activităţilor pentru tineret şi de aceea au privit cu mare interese tot ceea ce li s-a predat în cadrul cursului.

AICI gasiti si o galerie foto a trainingului

By Connections

Misiunea Asociatiei este asigurarea progresului sociatatii umane in orice domeniu, cresterea calitatii vietii umane si a eficientei activitatilor sociale si economice, consolidarea societatii civile si a statului de drept impreuna cu promovarea dezvoltarii unei civilizatii globale si a unui sistem institutional adecvat nevoilor acesteia avand in vedere interesul national si urmarind schimbarea mentalitatilor in conformitate cu spiritul timpului si a realitatilor secolului XXI, prin educatie, cultura si promovarea dreputurilor si libertatilor omului conform valorilor secolului XXI.