In perioada 10-19 August, Connections a participat la activitatile Festivalului de Film Istoric International (www.ffir.ro) cat si a Scolii de vara organizata in paralel cu Festivalul. Reprezentantii asociatiei au impartit materiale promotionale (calendare si pixuri). Membrii Connections Romania au luat parte la cursurile Scolii de Vara pe tema istorica de la Rasnov.

Intre temele abordate la Scoala de vara amintim:

1. Dr. Corneliu Pintilescu (cercetãtor acreditat la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitãtii): Procesul ,,Biserica Neagrã”

2. Robert Fürtös (muzeograf, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Sighetu-Marmatiei): Fãgãras – Cetatea închisoare (1950-1960)

3. Nicolae Pepene (istoric, Directia de Cultura Râsnov): 1950: Comuna Râsnov devine oras

4. Dr. Cosmin Budeancã (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc): Aspecte privind istoria comunitãtilor germane din Transilvania în anii comunismului

5. Dr. Cosmin Budeancã (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc): Sasii din Râsnov între trecut si prezent – workshop de istorie oralã.

6. Dr. Andrada Fãtu-Tutoveanu: Caricatura în presa democratiei populare (1948 – 1950)

7. Dr. Daniel Nazare (Biblioteca Judeteanã Brasov): Configuraþia istoricã si bisericeascã a Brasovului

8. Dr. Georgeta Filitti: Relaþiile diplomatice româno-grecesti si comunitatea greceascã din România la începutul secolului XX

9. Drd. Bogdan-Alexandru Jitea (Institutul Român pentru Istorie Recentã) si Dumitru Lãcãtusu (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc), De la Burebista la Ceausescu – rolul filmului istoric în R.S.R, dezbatere pe marginea proiectiei documentarului Epopeea Nationalã Cinematograficã.

10. Adrian Rusu, Institutul de Arheologie și Istoria Artei din Cluj, Cetatea Râsnov – avatarurile istoriei restaurãrilor

11. Daniela Dumbrava, Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române, Nicolae Milescu – limnolog: descrierea lacului Baikal (1676)

12. Bogdan Hrib, editor si scriitor, 150 de ani de roman politist in Romania

13. Iosef Kovacs, Institutul National al Monumentelor Istorice, Programul de inventariere a patrimoniului sasesc

By Connections

Misiunea Asociatiei este asigurarea progresului sociatatii umane in orice domeniu, cresterea calitatii vietii umane si a eficientei activitatilor sociale si economice, consolidarea societatii civile si a statului de drept impreuna cu promovarea dezvoltarii unei civilizatii globale si a unui sistem institutional adecvat nevoilor acesteia avand in vedere interesul national si urmarind schimbarea mentalitatilor in conformitate cu spiritul timpului si a realitatilor secolului XXI, prin educatie, cultura si promovarea dreputurilor si libertatilor omului conform valorilor secolului XXI.