Inscris in programul Ministerului Educatiei Cercetarii si Tineretului, miercuri 4 aprilie, ora 14:00, la sediul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti a avut  loc evenimentul de lansare a Campaniei municipale „Înfrăţirea liceelor”, iniţiat de Asociatia CONNECTIONS si Centrul de Tineret al B.M.B. Cu această ocazie s-au înfrăţit liceele bucureştene „TRAIAN VUIA”, „AUREL VLAICU” şi „HENRI COANDĂ”, purtătoare ale unor nume celebre din istoria aviaţiei românesti.

Evenimentul este prilejuit de trei aniversări care au loc anul acesta: se împlinesc 140 de ani de la naşterea lui Traian Vuia, 130 de ani de la naşterea lui Aurel Vlaicu şi 40 de ani de la trecerea în eternitate a lui Henri Coandă.
 În incinta bibliotecii au fost expuse câteva aeromodele realizate de elevii liceului „HENRI COANDĂ” şi studenţii Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din Universitatea Politehnica Bucureşti. Totodată, la acţiune a fost prezentă şi echipa de tineri care va reprezenta România la concursul NASA Lunabotics 2012. Cu această ocazie a fost anunţata  lansarea programului „Anul Aviaţiei Româneşti”, iniţiat de elevii şi studenţii participanţi la campanie.

CLICK PE POZE PENTRU ZOOM 

Campania „Înfrăţirea liceelor” este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, al Muzeului Aviatiei,  al Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti, Asociatia Euroavia, Asociatia Aripi Romanesti, etc.  In mod suspect, Campania “Anul Aviatiei Romanesti” nu a fost agreata de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, care a considerat proiectul nerelevant pentru tinerii din Romania. 

By Connections

Misiunea Asociatiei este asigurarea progresului sociatatii umane in orice domeniu, cresterea calitatii vietii umane si a eficientei activitatilor sociale si economice, consolidarea societatii civile si a statului de drept impreuna cu promovarea dezvoltarii unei civilizatii globale si a unui sistem institutional adecvat nevoilor acesteia avand in vedere interesul national si urmarind schimbarea mentalitatilor in conformitate cu spiritul timpului si a realitatilor secolului XXI, prin educatie, cultura si promovarea dreputurilor si libertatilor omului conform valorilor secolului XXI.