Asociatia CONNECTIONS in colaborare cu Centrul de Tineret al BMB, Primaria Capitalei, Casa de Cultura a Studentilor, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Directia de Tineret si Sport a Municipiului Bucuresti va organiza pe platoul din fata Hanului Manuc (in Centrul Vechi) festivalul “Noua Generatie in Centrul Vechi”, cu ocazia Zilei Tineretului.

Actiunea va avea loc in zilele de 2 si 3 mai si va cuprinde activitati cultural – artistice si sportive la care vor lua parte aproximativ 2000 de tineri. Evenimentul va fi realizat in colaborare cu numeroase ONG-uri, institutii, agentii din Capitala. Actiunile sunt sprijinite de MB Technology.

Programul Festivalului va cuprinde:

Targ de ateliere creative si proiecte de voluntariat. Aici intra ateliere de: handmade, arte vizuale, produse eco, artizanat urban, bike shop, etc. Se va amenaja un colt al fanilor aeromodelismului.
 Pe scena vor avea loc concerte si concursuri.
 Intr-o zona speciala se vor desfasura competitii sportive.
 Seara e posibil sa aducem o instalatie de video-proiectie outdoor sa dam filme pe un ecran mare.
 Semnalam faptul ca in cea de-a doua zi a festivalului, 3 mai, care este si Ziua Mondiala a Libertatii Presei, vom organiza un eveniment de presa cu elemente “surpriza”.

Au fost invitate numeroase personalitati: Sorin Oprescu (care va oferi premii unor elevi realziatori de proiecte), Liviu Negoita (primarul sectorului 3), Doina Melinte (presedinte ANST), etc.
DSTMB va organiza in cadrul festivalului o serie de demonstratii sportive in colaborare cu numeroase cluburi de profil din Capitala. Totodata multumim Directiei Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti pentru faptul ca va sustine financiar evenimentul.
Organizatorii, in colaborare cu Facultatea de Inginerie Aerospatiala vor amenaja o expozitie de aeromodele cu ocazia Anului Aviatiei Romanesti.
Pe parcursul manifestarilor vor fi prezente echipele televiziunilor: Antena 3, Realitatea TV, Giga TV, H2O, B1TV, etc.
  Televiziunea online KartierTV ( a Bibliotecii Metropolitane) va realiza o serie de reportaje de la fata locului, iar un mini-elicopter va survola zona evenimentului si va realiza filmari aeriene care vor fi transmise ulterior pe internet.

Este cel putin bizar faptul ca Directia Programe pentru Tineret din cadrul ANST care initial promisese  Consiliului Municipal al Elevilor  ca va oferi o scena, si-a retras imediat oferta cand a auzit ca organizatorul principal este Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti.  Gestul denota dispret fata de 2000 de tineri si fata de parteneri. 

By Connections

Misiunea Asociatiei este asigurarea progresului sociatatii umane in orice domeniu, cresterea calitatii vietii umane si a eficientei activitatilor sociale si economice, consolidarea societatii civile si a statului de drept impreuna cu promovarea dezvoltarii unei civilizatii globale si a unui sistem institutional adecvat nevoilor acesteia avand in vedere interesul national si urmarind schimbarea mentalitatilor in conformitate cu spiritul timpului si a realitatilor secolului XXI, prin educatie, cultura si promovarea dreputurilor si libertatilor omului conform valorilor secolului XXI.