În perioada 2014-2018 vor fi organizate, la nivel național şi Internaţional, o serie de manifestări şi evenimente care vor marca Centenarul Primului Război Mondial, numeroase state europene şi din lume manifestându-şi interesul pentru comemorarea acestui eveniment de mare amploare şi referință. Se va apune un accent deosebit la nivelul Internaţional pe momentul 2014, când va fi marcat Centenarul începutului războiului.

Potrivit documentelor primite de la Ministerul Afacerilor Externe şi de la Primăria Municipiului Bucureşti, ţările care au început deja pregătirile în acest sens sunt Franța, Marea Britanie, Belgia, SUA, Federația Rusă, Canada. În unele din aceste ţări s-au înființat structuri instituționale pentru marcarea manifestărilor consacrate Centenarului. E de subliniat faptul că România, participantă la evenimentele din Primul Război Mondial, e pe lista principalelor ţări care vor dedica Centenarului acțiuni comemorative, unele de o deosebită amploare.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice recomandă administrațiilor locale inițierea unor manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la prima conflagrație mondială (organizarea unor expoziții, ore facultative în programa şcolară, concursuri tematice, excursii documentare, seminarii, simpozioane etc.).

În acest context, Connections Romania va organiza pentru tinerii din capitală şi din zonele limitrofe ale oraşului  o Caravană Cinematografică de Comemorare a Primului Război Mondial.

Caravana va prezenta filme artistice romanești şi străine aflate în topul celor mai importante producții cinematografice, inspirate de evenimentele Primului Război Mondial.

Proiecţiile de filme vor avea loc în licee, facultăţi şi spaţii publice (în zonele limitrofe proiecţiile vor avea loc în casele de cultură, şcoli, etc) iar accesul publicului la aceste manifestări va fi liber.

By Connections

Misiunea Asociatiei este asigurarea progresului sociatatii umane in orice domeniu, cresterea calitatii vietii umane si a eficientei activitatilor sociale si economice, consolidarea societatii civile si a statului de drept impreuna cu promovarea dezvoltarii unei civilizatii globale si a unui sistem institutional adecvat nevoilor acesteia avand in vedere interesul national si urmarind schimbarea mentalitatilor in conformitate cu spiritul timpului si a realitatilor secolului XXI, prin educatie, cultura si promovarea dreputurilor si libertatilor omului conform valorilor secolului XXI.