Prin hotărârea UNESCO, anul 2015 a fost declarat Anul Internaţional al Luminii şi al Tehnologiei Luminii. Asociaţia Connections, impreuna cu o serie de parteneri si avand sprijinul Primariei Capitalei doreste sa celebreze Anul Luminii prin cateva evenimente simbolice organizate in Bucuresti si in provincie. In acest sens, vom organiza o Caravana a Luminii care va cuprinde evenimente Light & Sound Shows in spatii outdoor, evenimente care vor capta atentia publicului prin spectaculozitate. In cadrul acestor manifestari vor fi facute anunturi privind semnificatia Anului International al Luminii si performantele tehnologiei romanesti in domeniu.

Manifestarea de  debut a Caravanei  va avea loc in Bucuresti, in zilele de 9 şi 10  mai, cand se sărbătoreste Ziua Europei, fiind totodata si una din zilele Saptamanii Nationale a Tineretului. Dorim ca evenimentul sa se desfasoare pe o scena amplasata pe strada Lipscani, colt cu strada Carada. Intr-o atmosfera spectaculoasa, cu lumini de laser, vor evolua pe scena trupe tinere care vor aduce un mesaj Anului Luminii. Totodata se va aminti faptul ca Bucurestiul a fost primul oras din lume care a introdus petrolul lampant in iluminatul public (pe 30 aprilie 1857), conitribuind astfel la dezvoltarea tehnologiei in aceasta ramura. Strada Lipscani a fost una din primele strazi care a beneficiat de noul sistem de iluminat.

Caravana Luminii va beneficia si de sprijinul Comitetului National Roman de Iluminat.

 

 

By Connections

Misiunea Asociatiei este asigurarea progresului sociatatii umane in orice domeniu, cresterea calitatii vietii umane si a eficientei activitatilor sociale si economice, consolidarea societatii civile si a statului de drept impreuna cu promovarea dezvoltarii unei civilizatii globale si a unui sistem institutional adecvat nevoilor acesteia avand in vedere interesul national si urmarind schimbarea mentalitatilor in conformitate cu spiritul timpului si a realitatilor secolului XXI, prin educatie, cultura si promovarea dreputurilor si libertatilor omului conform valorilor secolului XXI.